torsdag 23 augusti 2007

Smittas Runar

Smittar Runar?

De talar från samma scen, dundrar Aftonbladet i bästa krigsstil. De är Göran Persson och Runar Sögaard. Det är ett olyckligt sammanträffande, säger konsult Persson. Några dagar tidigare har Tommy Körberg ondgjort sig över att uppträda på samma turné med Runar, som han kallar ”ett monstruöst mentalt kalhygge”.

Runar är tydligen tillåtet villebråd. Varför det, undrar jag. Vad har han egentligen gjort för ont? Herrar Persson och Körberg, båda ivriga förfäktare av åtminstone demokrati och troligen också religionsfrihet vill inte befinna sig i samma omgivning som Runar. Hur långt sträcker sig oviljan? Får han bo i samma stad, gå på samma restaurang, handla i samma affär, rösta på samma parti?

Smittar Runar? Ska han isoleras?
Vad heter sjukdomen?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Sjukdomen i Runar's fall kallas för mytomani. Han är en klassisk sol & vårar-person som ingen tar seriöst längre. Han påstod sig bland annat ge "andlig coaching" till världsstjärnor som Sting, Mathew Perry, etc, etc. Ingen av dessa påstod sig känna till Runar när någon verkligen tog sig tid att kolla upp sanningshalten.

Därför vill inte folk förknippas med Runar.

Anonym sa...

Runar är väl sådär otroligt trevlig och charmerande så att det nästan är lite misstänkt, är han psykopat? Inte som dödar folk då men som manipulerar och ljuger. Jag vet inte men jag skulle gärna vilja veta.

Kerstins mobila blogg sa...

Självförhärligande kanske sjukdomen heter - smittar inte, men är nog så obehaglig. Isolering hjälper nog inte...

Anonym sa...

Sjukdomen Runar lider av heter "Homofobi". Han har skrivit en bok som bl a beskriver hur den ter sig. Jag skulle också tycka att det var ett olyckligt sammanträffande om jag hamnade på en scen tillsammans med en person som inte tycker att alla människor har samma värde. Vad tycker du, Lisette?

Helena sa...

Jag undrar också varför vissa är ok att frysa ut och andra inte. Vi har religionsfrihet, demokrati och en hel bunt lagar för att skydda de flestas rättigheter i alla fall lite grann. Men ändå så ska vissa få ta fler kängor än andra utifrån någon slags löpsedelsmoral. Varför är det ok?
Varför får man säga att till exempel Livets ord inte ska få hyra lokaler när det skulle bli ramaskri och man ville slänga ut ett gäng muslimer?
Sånt har jag undrat över ibland.
Helena, varken lajvare eller muslim eller kär i Runar ;-)

Stora Morran sa...

Stackars Runar. Karln verkar ju lite obehaglig men det är konstigt att han lyckas lägra damer som verkar vettiga som tex Agneta Sjödin eller Tilde de Paula. Inge förtjänar vuxenmobbning.

B1an sa...

Är det inte så att man retar sig på honom för att han utnyttjar kända kvinnor/kändisar/sin "andlighet" för att själv bli känd och dra nytta av det.... gratisätning, premiärfester...osv.

En av dödsynderna är väl girighet?? Men det kanske inte har nåt med Jesus och grabbarna att göra.....

Själv har jag väldigt svårt att förstå hur man frivilligt vill fortsätta utsätta sig för medial granskning/förföljelse fast man inte behöver.... det är ju ett givande och tagande i den branschen.

Men vi har väl alla ett behov att blir bekräftade på ett eller annat sätt.
Se bara på mig. Jag kommenterar ju här.....

Tjingeling!

Tesa sa...

Ingen vill bli associerad med Runar... ja man kan undra varför egentligen?

Runar är ju snäll & vill alla människor väl...