måndag 27 augusti 2007

En spökfärd i natten

Åkte hem i natten i en full buss. Och en alldeles tyst buss. Föraren bad inte ens om en biljett. Jag ser mig runt och ser män i konstiga kläder, tysta tätt intill varandra. En buss på väg mot samtligas avrättning? En buss på väg rakt ner i underjorden? Ingen stiger på, för bussen är full. Och ingen stiger av. Och ingen säger ett ljud.

Jag återkallar Alex förtjusning under middagen över Djurgårdens förlust mot - Kalmar, tror jag. Han tjojade och dansade med Carl Johan. Detta var dödsstöten för Djurgården. Jag tänkte då på Niklas Djurgårdare. Nu kommer ingen att våga ringa honom på veckor. Han talar nämligen inte i telefon efter en djurgårdsförlust.

Vår tokiga familj är inte ensam om sin psykopati. Dessa män i t-tröjor, halsdukar och mössor, skulle alla hem och tiga. Vilken misär.

14 kommentarer:

Maria sa...

Det var riktigt kul, men jag tror det är typiskt män och sörja över en förlust i fotboll. För vem bryr sig egentligen om vem som lyckades sparka in flest bollar i ett nät?

Dor sa...

Tog du Calle ordentligt i örat under middagen?

Frej sa...

Det är absolut typiskt män. Jag tror dock att alla bara sörjer på låtsas. Bara för att man ska. Så får man sen lov att vara så glad att man slår klackarna i taket och kanske firar med en kalasfylla när rätt lag sparkar in flest bollar.
Det är känslor på ett enkelt vis. Underbart.

bengt sa...

Jag håller på det Stor-Stockholmslaget som börjar på A.
Inte så jag springer på matcher eller så, men annars.

Och jag har alltid tänkt på att egentligen borde sammanhållningen mellan supportrarna vara större. För alla vet hur det känns, det är lika. En vinst betyder inget, snart förlorar de.

Sen att vi inte gillar det andra laget, spelarna, det är en sak. Men fansen borde vi älska, för deras hängivenhet, passion.

Anonym sa...

Tänk att man måste intellektualisera allt. Varför skulle man inte få sura när man känner för det, skratta åt roliga skämt och jubla en smula åt att bollen hamnat i rätt nät? Det hindrar ju inte att man hyser "fiiiina" känslor åt "riktiga" saker, inte sant?

Anonym sa...

Hej LISSCH, inte visste jag att du jobbat på L-Ek För. Kommunikationsdirektör eh? Håller på att behandla en faktura, hur kommer det sig att vi ska betala din mobilräkning fortfarande? Står ju att du slutat, oh well!

lina. sa...

NAAAJ! INGA piller!
Speciellt inte dom!
En kvinna jag arbetat med använde sig av dem & en dag på jobb börjar hon växa & ja detta låter som en sjuk skräckfilm men hon svällde upp på bara några minuter, byxorna sprack, trosorna skar in i låren på henne så hon började blöda, halsbandet skar in i hennes hals så att hon nästan kvävdes.
Åker in akut till sjukhuset där de upptäcker att hon har fått njursvikt, hjärtat nästan kollapsat, levern förstörd.
pillerna har sjuka biverkningar som i och för sig inte drabbar alla eller många men varför chansa?
kvinnan är i och för sig rökfri nu men är inte återställd & kommer aldrig bli, lider samt av svår dödsångest efter allt.
Nejnej, du får INTE använda dig av dem pillerna.
lova nu det.

Stellan sa...

När man läser det så här, verkar det så komiskt och töntigt. Men lik förbaskat så blir man knäckt när bollen rullar åt fel håll.
Det ligger liksom i idrottens natur. Om man är intresserad av sport, kan man inte ignorera resultatet. Det är ju det allt handlar om.
Själv är jag inbiten Gaisare sedan späd ålder och har med förtvivlan följt mitt lag upp och ned genom divisionerna. Vi grönsvarta vet vad det innebär att förlora vid fel tidpunkt.

Anonym sa...

Nää du Frej killar gråter bara när deras barn föds eller när laget förlorar :)

Har sett många killar gråta efter vanliga matcher he he

Bor nu inneboende med en sportnörd och håller på att bli tokig!!

Jag älskar sport själv men skulle aldrig i livet välja bort en chans att socialisera med vänner för en TV-sänd match, det är rent vansinne!!

Albin sa...

Men att se en tv-sänd match med några vänner är att socialisera, att kolla på fotboll ensam är inte roligt.

Gus sa...

Tror jag gillar Niklas

Monstret sa...

Om det ringer efter en förlustmatch, lyfter min sambo luren och säger omgående: "Djurgårn torskade precis, jag orkar inte prata". Så lägger han på. Ska föreslå att han inte svarar alls nästa gång, det blir liksom trevligare så för alla parter.

Anonym sa...

Älskar ditt sätt att uttrycka dig. Älskar ditt ordval. Ditt språk.
Ville bara att du skulle veta det :)

Vänligen Linnéa Linde

meandmyself sa...

Alla familjer har sina olika egenheter och olika sorters lim som härdar samman.
Er familj verkar ha någon form av dubbelkomponent lim. Har man det så gör det inget att djurgården vinner.