tisdag 21 augusti 2007

Huliganvimmel

Kanalen är snäll. Kanalen har kommit hem. Kanalen var bara lite på rymmen och har kommit tillbaka, alldeles själv. Nu ska jag bara straffa Fyran lite, genom att inte slå på henne på ett tag.

Det var det. Tack för alla manualtips, men mina kanaler brukar komma hem. Konstiga insinuationer om att jag skulle ha en tv från80-talet och som är brun, betrakatar jag som ovänliga. Mitt hem är inte brunt, vad än illvilligasläktingar påstår. Min tv är heller inte en tjock-tv, utan en slank historia, som sitter på väggen. Allt annat är elakt förtal.

Var ute på stan igår och vimlade med pojkarna och deras vänner. Att vimla är inte precis min grej. Inte Carl Johans heller kan jag avslöja. Han skulle förstås aldrig medge det, men han står mest i ett hörn och ser ensam ut. Kanske skulle han få det lite lättare om han hade en flicka att hålla i hand. Men det har han ju inte. Har lite svårt med det täcka könet. Som mor tycker jag att det är skönt, men det blir möjligen lite ensamt för honom.

På väg till butiken, samlades klanen på ett café för ett glas öl / vin. Lite läckert sådär i eftermiddagssolen. Lite exklusivt.

Men där satt ju halva stan! Hur har folk tid? Hur har dom råd? Dom bara sitter där och dricker, verkar det. Sitter och sitter. Vad är det som händer? Är det tänkt att hela stn ska sitta och sörpla långt in i augusti? Eller är det bara i Stockholm. I Filipstad sitter bara några stycken i konsums kafé. Det vet jag. I Hagfors sitter ingen. I Mjölby sitter absolut ingen alls. Utan folk är hemma och gör det som ska göras.

Det är bara här, som allihop tror sig tillhöra jet-settet och kan dricka vitt vin på blanka måndagseftermiddagen.

Vi är väl inga fransmän, heller.

En affär skulle inivgas, en affär som säljer huligankläder. Jag trodde fotbollsligister var arbetslösa stackare, klädda i paltor, som i brist på annat slåss kring matcherna. Men det här var ju dyra, sofistikerade kläder. Gästerna, som Katrin bjudit in, hade nog råd, men nöp inte ens i tröjorna. Men drack mineralvatten i brist på vin. Och minglade. Det gjorde inte Carl Johan och jag.

13 kommentarer:

Charlie sa...

Var det Stone island eller?

Kajsa sa...

Underbar läsning som vanligt! :D Tid för eftertanke och reflektion. Härligt!

beingbjornranelid sa...

Huligankläder är vackert. Ska du skriva en roman någon gång?

flisa sa...

Att mingla är en svår konst. Jag har i vuxen ålder tagit mig i kragen och pratar på med främmande människor. Det är när jag vill gå som min kompetens tar slut. Att gå iväg lite vänligt och upptaget elegant med ett "excuse me" som di gör i utländska filmer, det blir inte lika bra på svenska. "Ursäkta mig", det låter som man tränger sig i toakön. Kunde jag bara lära mig att avsluta skulle jag vara en i sanning kompetent minglare.

Louise sa...

Snalla Lisette, kan du inte fatta dig kortare. Det blir så jobbigt att läsa din blogg!
Det är för låååååååååångt.
Sorry
hälsn. Louise

Devon sa...

Älskar din blogg, den får mig att le när jag sitter här i min ensamhet.

Anonym sa...

Skärp dig, kommentar-Louise! Det finns plats för alla typer av bloggare. Om du inte kan hantera en textmängd på mer än ett stycke i taget, läs någon annans blogg.
Visst finns det en gräns för hur långt man bör skriva i en blogg, men Lisette är inte på långa vägar där!

/Ebba

Tania sa...

I Mjölby sitter några. Men det är de som är arbetslösa och absolut inte har nåt annat att göra eller kanske inte vill göra nåt annat.. vad vet jag. jag har med funderat många gånger på hur det kan komma sig i storstäder att "alla" sitter på stan en vardag och dricker öl/kaffe... bra tanke du förmedlar här helt klart! //Tania - förut mjölbybo (har du varit där?)

Sampe sa...

" Kanske skulle han få det lite lättare om han hade en flicka att hålla i hand. Men det har han ju inte. Har lite svårt med det täcka könet. Som mor tycker jag att det är skönt, men det blir möjligen lite ensamt för honom. "

Hahaha bra skit!

Nina sa...

Hej! Vill bara meddela att det i Hagfors numer finns inte bara ett, utan två (!) caféer med tillhörande utomhusservering. Utöver detta finns det också en uteservering (egentligen en flotte) som kallas Bryggan där det serveras alkohol, mycket trevligt! Men nu när industrisemestern är över så sitts det ju inte så värst mycket, det har du såklart rätt i.

Patrik sa...

Jag såg i Östgötacorrespondenten som jag läste på Koster att dom öppnat ett nytt kafé i Mjölby som ska vara öppet långt in på kvällen. Dom kanske funderat på att börja sörpla där också.

Anonym sa...

Hur kommer det sig att folk känner till Mjölby?? Katrin har oxå skrivit något om byn om jag inte minns fel. Vad är det med denna by?

Tania sa...

det är ingen by. det är fatiskt en stad. haha. men det borde heta by