fredag 17 augusti 2007

Knoände

Det är full storm vid Knon. På vägen har vi passerat Stjälpet, Gumhöjden och Gustaf Adolf. Här finns ingen täckning, Ingen telefon. Inga tidningar. Inga mogna lingon. En massa troligen giftiga svampar. Ingen affär. Ingen TV – den är ockuperad av Dora – för Svens skull.

Carl Johan (Calle) borde vara här, utsliten som han är av uppslitande avslöjanden och ett intensivt nattliv. Men det är han inte. Det är som om han inte vågar stanna upp lite. Vem vet vilka tankar som skulle kunna uppstå om han hade lite vindsus runt öronen och källarsval mjölk i glaset. Han tar sig sällan tid att pröva. Numera.

Med Katrin och Alex är det annorlunda. Katrin lämnar snällt Chanel-väskan hemma ibland, tar med förra årets bikini, handlar löjrom i Östermalmshallen och bakar polska blåbärspiroger här på torpet. Alex sitter framför jordkällaren och diktar vänligheter till sina läsare. De brukar stå ut några dagar innan de drar. Niklas, som jag har med mig nu målar golv, röjer sly, bygger loftsängar, lagar ekan.

Så ser det ut hos oss. Alex o Katrin är glada men kortvariga gäster i verkligheten. Carl Johan gör inte ens ett besök. Niklas o jag lämnar med glädje bruset i stan. Olika falla karaktärernas lotter.

23 kommentarer:

Anonym sa...

den yngsta sonen som nu lever som isngel är som jag..typ, fast jag är tjej. Jag har två äldre syskon som är ungefär som dina äldsta vad gälelr besöksfrekvens och så. Jag får ofta höra jag borde komma oftare och hälsa på..jag borde och borde...men, allt har ju sin tid i livet. Måste förresten vara lite roligt med svärdöttrar när man har tre söner. Det är mycket testosteron det.

Anonym sa...

En perfekt mix av barn helt enkelt....

/ Li

wigert. sa...

En fin analys!

Ninni sa...

Det låter som om ni har det bra! Skönt. Ringa går ju inte.
Kram.

Anonym sa...

Vilken härlig mix av karaktärer din familj verkar ha. Hoppas att ni får en toppenbra fortsättning.

Anonym sa...

Fint

Anonym sa...

Vad säger mamma Schulman om allt som står på Golhorans blogg? Vet du vem denna flickstackare är eller är det i själva verket Calles egen blogg?

Minne sa...

Jag känner igen det där med barnen. Vilken rikedom! Kul att du också startat blogg. Jag är liksom fast i er familj. ;)

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Ha en underbar helg:-)

Susanne

Erik sa...

Detta är en helt fantastisk blogg. Vilket språk!

Anonym sa...

Ah visst det är så vi gör va, mamma :)

Anonym sa...

Tre vinstlotter tycker jag du har fått!

Patrik W. sa...

Vilken kärleksfull betraktelse av dina barn med det senaste tillskottet till familjen inkluderat. En viss avundsjuka (dock ej missundsamhet) infinner sig då jag läser ditt senaste inlägg.
Det är dock med viss oro jag noterar det ojämna språket. Bättre kan Die Schulmeisterin. Skrivspråk tack, med en meningsbyggnad värdig en journalist med en jur.kand. och sin faders dotter. ;-) Jag vet att det är för mycket begärt av övriga familjemedlemmar, nytillskottet inräknat, men varför inte glädja oss med något idag så ovanligt som ett korrekt skrivpråk samtidigt som vi njuter av ditt löpande kåseri?

Anonym sa...

fin text....fler familjer borde fundera på allas olikaheter och ansvar i gruppen. många personligheter kan urskiljas hos de flesta....bara man vågar fundera.

Hoppas på en bra blogg efter helgen. ha en trevlig kväll!

Brita sa...

Välkommen till Värmland och sköna Hagfors. Imorgon är det Eldfest - årets stora (och enda) händelse i Hagfors. Party i Hagforsparken, hela dagen och natten. Ni borde ta er in för ett litet besök.

Anonym sa...

läste i punkt.se att du skulle skriva med lite mer substans. vad var det här, ett långt inlägg om... ingenting?!

Martin sa...

Patrik W: med tanke på att du skriver "missundsamhet" kanske du bör se över din egen språkbehandling innan du börjar diskutera Lisettes. Du får mig att börja tänka på ett barn som inte förstår att uppskatta exklusiv mat.

jess sa...

Men tänk att det är så - sykon kan vara så himla olika - märker man redan när de är småttingar. Man kan se tendensterna om inte annat - annars lär jag ju bli varse i sinnom tid - eftrsom jag har 4!

Anonym sa...

Karaktär för all del, rangordningen i syskonskaran spelar också sin roll, liksom civilstatus som andra varit inne på. Carl Johan är ju minstingen och även singel. Det är som mina föräldrar säger om min lillebror: "Vi vet inte vem han brås på?" Tack för en värdig blogg från Schulmanfamiljen!//Lars C

Anonym sa...

Knon: gullig hemsida fiskargubbarna har knåpat ihop (www.knon.se). Fullspäckad med information om olika sorters fiske, om fiskevårdsområdet, om allt mellan himmel och jord vad gäller fisket och sjön Knon. Allt med varsin knapp till vänster på sajten.

Och så finns det en knapp som heter - "Information". Så sött!

a sa...

syftingsfel (det är väl inte läsarna som drar)?

Anders Sparring sa...

Är det inte så att suget efter att vara på landet väcks först när man får barn? Så var det för mig i varje fall. Jag skulle inte drömma om att röja sly och bygga loftsäng för 10 år sen. Men nu gör jag det med glädje. Jag nästan forcerar mig fram till slyet.

Om ett par år har de fått ungar alla tre och då har du dem där, med allt vad det innebär av städscheman och "kan ni inte komma vecka 28, för det är lite fullt här just nu".

Bra blogg måste jag säga.
Salve!

Siri sa...

vilka konstiga gnällkommentarer om ditt språk.
Jag har då aldrig läst en mer välskriven och välformulerad blogg. Låt inte gnällona stoppa dig!