torsdag 13 september 2007

Ärketant rusk!

Det finns en dam i min läsekrets - och pojkarnas, tydligen - vars blotta närvaro i etern kanske får mig att sluta blogga av rent äckel. Man vill liksom inte befinna sig i samma element som hon. Hon är långt mer hotfull och farlig än hästhunden utanför Handlarn. Den här damen är också lös, men borde kopplas och få munkorg. Hon har inte sagt nåt än, så - kära kommentatorer - det är inte vare sig chefen eller grå hunden. Ni är milda dofter i jämförelse med den här damens unkna stank. Hon är ett vattendjur. Ett rovdjur.

Den här damen har gjort mig mycket ont. Hon har stört mig, kostat pengar, oroat, skvallrat, spekulerat. Hon har pladdrat, viskat och konspirerat. Hon har förtalat, misstänkliggjort och saboterat. Hon har dåligt omdöme och är konstitutionellt oförmögen att tänka mer än en liten, minimal tanke åt gången. Hon är självupptagen och mycket förtjust i sig själv. Hon ockuperar luftrummet med banaliteter, självklarheter och konvenanser. Hon tar tid och plats, stjäl utrymme och ork. Hon spelar ut människor mot varandra och skvallrar i skrymslena.

Jag föraktar och avskyr nästan ingen för jag har inte upplevt just några svek. Utom just från denna dam vars karaktär får mig att rysa. Så jag hoppas hon känner igen sig. Och slutar läsa nu och för alltid.

Lingonsylten blev bra. Jag har för sju år framåt. Tack för hjälpen, alla.

Ikväll ska jag på bok-release. Alex och Carolina G har mailat till varann och det har blivit en bok. Det är väldigt roligt att maila med Alex. Carolina känner jag inte. Men hon verkar intuitiv, begåvad och kul. Ska jag hälsa något?

32 kommentarer:

Anonym sa...

Det där låter ju som min svärmor...håhåjaja, är hon på dig också din stackare.

Anonym sa...

Du ska väl inte låta den där häxan få som hon vill- att få dig sluta blogga?
mvh / Archibald

kapple sa...

Hujedamig, en sån underbar beskrivning på en obehglig en.
Kändes det inte lite skönt att skriva?
Väntar med spänning på "skvaller" från aftonens mingel.

Frukt-te sa...

Nu är vi nyfikna - vem är denna kvinna? Du skriver om hennes närvaro i etern. Troligen Sveriges Radio då alltså. Alex skrev igår om någon mycket känd svensk skådespelerska som hade talat nedlåtande om honom i förrgår i radio, inför en miljonpublik. Skulle det kunna vara samma människa? Någon av andra läsare som har kvalificerade gissningar? Ledtrådar?

Anonym sa...

VARFÖR detta eviga gnatande om den stora hunden? För att du fick en reaktion? Gå vidare nu och skriv om något annant som hänt, det där är tråkigt och passerat för länge sen.
Det måste ju hänt något annat som kan ta plats på bloggen istället...eller?

Stora Morran sa...

Det här låter som ett livs levande monster i egen hög person. "Ett rovdjur" Spännande!

Anonym sa...

Inte roligt med människor som man inte kan skaka av sig hur mkt man än vill, energi vill man bli av med på andra sätt...
//Elvina

Olof Lindblom sa...

Nån som vet hur man ser besökstrafiken här? Ny och hajar ingenting.

mattias sa...

Som vanligt blir man aldrig besviken efter ett besök här.

Johan M sa...

Hej.
Jag vill bara säga att ditt sätt att skriva påminner mig om min hjältinna Sara Lidman. Vet inte om du tar detta som en komplimang eller inte. För mig är det ren värme att läsa dina texter.

tack

Anonym sa...

Bara för att du är gammal behöver du väl inte äta gammal mat.

Anonym sa...

Menar du din senaste svärdotter? Hon framställer sig själv som du beskriver i texten.

Anonym sa...

Urscha mej såna tanter det finns ! Ge sig på etablissemanget utan anledning. Hörni era j-la idioter, låt bli Schulmanns. De äro oförvitliga och har enbart goda avsikter.

Je@nette sa...

Där var jag med, på bokreleasen alltså!
Det slog mig i helgen att det måste vart dig jag såg när jag pratade med Calle.
Alla tre: Alex, Calle och Katrin skrev så fint i min bok, som jag är väldigt glad över att man fick på plats.
Tyvärr är det enbart några få sidor kvar.
Mkt rolig och underhållande bok.

Anonym sa...

Jag gissar på på Astrid Lindgren...näfan, hon har ju gått bort..Barbro!? Lever hon!? Maria Gripe!? Fan, hela kultureliten är borta...Ahaaaaa, men så kan man väl inte säga om inte sonhustru!

MoNk sa...

Ibland skriver du som om du vore jättegammal. Men jag har fått uppfattningen att du inte är speciellt gammal, genom att läsa Alex blogg. Men sluta skriv så gaggigt! Gillar annars mycket det sätt du skriver på.

Anonym sa...

Dög hon för 60 bast sedan duger hon banne mig nu också. Långt ifrån ett gammalt utbränt chassie.

Anonym sa...

Lisette! Nu var det länge sen man hörde av dig. Går du, som jag, i tentatider? Jag njuter av varje inlägg i den här bloggen. Keep up the good work, lady!

Oeoe sa...

Katrin?

Anonym sa...

Vi förstår alla att det är näsapan Katrin du pratar om. OCH VI HÅLLER ALLA MED DIG!!!

Anonym sa...

kan du snälla snälla prata med din svärdotter Katrin. Hon gör bort sig inför många. det börjar skada hennes yrke och rykte allvarligt nu...
Hon kastar sig ut, men hur brådmogen hon än är i sin toårsrevolt så har hon passerat en gräns som är osmaklig.

Jag vet inte varför jag skriver till dig, men jag hoppas att du kan säga några ord till henne pga att många unga tjejer läser hennes blogg och kanske ser upp till henne. Hon får svaghet att framstå som något skamligt och tryker ner kvinnor.. ja..det må vara..men...
...ja..jag vet inte vad jag skall säga...matt..

Madeline sa...

Läs inte Katrins blogg om misshandlade tjejer. Det är inte rolig att vara olycklig över sina söners val av fruar..

Du skriver alldeles fantastiskt.
Det är en ynnest att få läsa.

chefen sa...

Håller med flertalet ovan, visst är det Katrin som åsyftas?

Anonym sa...

Är det ingen här som INTE tycker att det är utomståendes - som inte känner någon nämnds verkliga jag - sak att racka ner på... på det extremt patetiska sätt som görs här?
Svärmor gillar uppenbart svärdotter mycket, vilket inte kan ha undgått någon och jag tycker nog att har man något dumt att säga om Katrin så lämpar sig väl hennes blogg bättre???
//Elvina

Anonym sa...

Var har du tagit vägen, momma schulman? Du är saknad.

Anonym sa...

Menseså fru Kjolman. Var det inte idéhistoria frun så ivrigt studerade på högskolan ?

Anonym sa...

Instinktivt känns det, som det är Katrin Skjolman, du menar.
/Lillfimpen

Anonym sa...

www.silvergen.org

Anonym sa...

Lisette, var har du tagit vägen! Saknar dina inlägg. En hel vecka sedan senast...

nille sa...

Jag tycker inte att du skriver som om du vore väldigt gammal Lisette. Jag tycker du skriver balanserat och bra. Men jag kan inte stämma in i det okritiska hyllandet av dig som något litterärt geni. (Inte för att jag skulle vara kapabel att identifiera ett sådant, men ändå)

Men bland dina kommentarer däremot finns både en och annan högtravande formulering. :-) Det är kul att se kontrasten mellan kommentarerna här och kommentarerna i dina söners bloggar. Det fjäskas hejvilt överallt. Här tas det i med fina ord, gärna med en gammaldags klang. Pretto är ordet. Medans i sönernas är det mer "Jävligt bra alex, jag hatar också henne/honom/den/det"

Fred sa...

Det där lät som en klockren beskrivning av Alex.

Anonym sa...

första gången jag besöker denna blogg.

SÅ bra skrivet, de tre första styckena i detta inlägg. poesi, lyrik och vågor av ord! härligt att läsa!

// i