söndag 9 september 2007

Fotboll o kräftor

Fotboll är tråkigt. Jättetråkigt. Inser att jag med hundinlägget - men det handlade faktiskt om en jättestor obunden best på en av Stockholms mera befolkade gator - och nu med fotboll bryter med de två riktigt stora tabuna. (Tvättstuge-problematiken skrev jag om 1973 och det har inte blivit bättre, så jag återkommer till det. En tant tog min tvättid i förrgår.) Jag vet att fotboll är alldeles i fullkomlig särklass den största idrotten i världen. Och har inlevelse nog att förstå att det är kul att få spela med. Men att titta på fotboll är verkligen inte roligt. Man kan inte påstå att det är roligt. Det är som att påstå att Bäska droppar smakar gott. Det är helt enkelt inte sant. Eller Fernet Branca. Det är inte ens tänkt att vara gott - och ändå beställde pojkarna Fernet för 80 pix shoten. Det är bara att tillskriva puerilitet. Och det har gått över, tror jag. I alla fall: fotboll är urtrist. Tråkigare är möjligen basket där det blir mål efter varje rush. I fotboll blir det ju aldrig mål. Inte igår i alla fall. Och Zlatan med skjortan utanför... får helsidor idag!

Kul är däremot när sonen - kräftexperten - fick sig en läxa. Han visste inget om några horn, som man ska skära av huvudet under. Vilken nesa efter alla expertutlåtanden. Men det klär grabben att få en kyss ibland. Det övriga sällskapet sörplade sig saliga i glädjen att se modet falla och kallsvetten drypa.

Det var en bra kväll.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Berätta mer om kräftornas horn för en oinvigd!

s y sa...

Tycker också det är svårt att förstå hur fotboll kan vara så himla intressant. Det är som en riktig pseudoverklighet. Ett lag vinner (ofta i alla fall) och en massa människor blir jätteglada och firar stort och ett annat lag förlorar och SÖRJER och det har ju egentligen inte hänt någonting alls. Men det är iaf bättre att krigen utspelar sig på fotbollsplanen än militärt. För världens nationer har väl ett behov av att mäta sin styrka.
Håller med dig om att basket är ännu tråkigare att titta på. Det skulle vara svårare att få i bollen i korgen. Man kunde kanske flytta den högre upp och göra den mindre...

benny honda sa...

Fotboll betyder inte så mycket i Sverige för dem ej invigda, dock andas världen fotboll, om ni känt människor i något annat land någon gång eller varit på fotboll i tex Argentina, England ellr varnivill så förstår man att det betyder lite mer än bara 90 miuters mental förströelse. Så som man tycker i Sverige om det mesta.

Anonym sa...

Dagen vandrar mln utsikt och förtvivlan

Simon Strand sa...

Jag gillar att du använde "puerilitet". Ett bevis på vad Alex - eller var det Calle kanske - berättade om. Att du är intresserad av och duktig på latin.

MVH

chefen sa...

Låt fanfarerna ljuda i hänförelse över att du vågar "bryta mot de två riktigt stora tabuna". Tänk att bara vara så djärv att man vågar träda in på områden som inte många andra förut beträtt. Kritisera hundar och fotboll!!

Det är inte så svårt att se varifrån dina söners överväxta egon kommer ifrån.

Anonym sa...

Överväxta egon ...hahaha " Oh captain my captain..." Förresten vet chefen vem som skrev det ?

Anonym sa...

Ta bort onödiga kommentarer. Det är bara störande. Kritik är en sak, men det som den här chefen ägnar sig åt tillhör inte någon kategori mer än den sinnesslöa. Han har tydliga tendenser till psykopati och behöver därför vård - inte utrymme.

s y sa...

Chefen! Tänk att gå till biblioteket och låna en bok som man tyckte var så tråkig, så tråkig. Den gav inte ett dugg. Och så går man ändå tillbaka och lånar del 2. Varför? För att man är självplågare eller för att man tycker om att ondgöra sig över att det överhuvudtaget FÅR finnas så tråkiga och intetsägande böcker?

chefen sa...

Nu är det inte utan att jag börjar bli lite nöjd med mig själv. Ni ägnar så mycket krut åt att ryta åt mig att ni verkar ha glömt att hylla bloggen ni är på.

För övrigt verkar ni ägna er åt exakt det jag gör. Kritisera skribenten - om ni inte håller med mig, varför öda krut på att kommentera mig? Är det inte bara så att ni isåfall kan följa er egen rekommendation och strunta i att läsa mina kommentarer?

Anonym sa...

Nu har Lisettes hängivet största beundrare fått upp ögonen för bloggen. Med stort intresse kommer jag fortsättningsvis att följa dina knivskarpa betraktelser.

Kram från Johan

Den Grå Hunden sa...

Undrade just om det var någon geist i dig Lisette, och det var det. Märkte att du blev lite tilltufsad av alla haters som kommenterade. Tänkte att om hon skriver igen ska jag skicka nytt inlägg, mera sansat. The story of a hater. Vi börjar så här;
Jag Älskar Min Hund. Mer än något annat, mer än någon annan. Förhoppningsvis är det inte ett stadigvarande tillstånd men det är ok för nu. Så glider jag in på din sida. Jag är redan förbannad på mitt liv som inte gick som det skulle den dagen, på alla idiotbloggare som bara vräker ur sig träck på sina sidor och alla idiotkommentaren. Jag är ARG och SUR när jag loggar in på Schulmeister. Och vad får jag väl se, du har skrivit ett inlägg om MIN hund. Nu var det defacto inte min hund, men det kändes som det. Det kändes som du sket på det som är mest värdefullt, just nu, i mitt liv. Och i den stunden så HATADE jag verkligen dig Lisette. Skrev ner några elaka allmängiltiga saker som jag trodde du skulle gå igång på -och klart! En hater och dennes inlägg var född. Så vad gör vi nu, ber jag om ursäkt -nja. Jag ber om ursäkt för att jag spydde grönt hat på din blogg, det är otrevligt. Däremot så tycker jag att du är en stor sk#t som skriver så om jyckar. Ja, folk har rätt till sin subjektiva upplevelse, och även dela med sig av den. Men du har fan i mig inte rätt att spy ditt hat och rädsla över hundar, för då går du över gränsen. Som jag gjorde. Och då skall du fråga dig själv Lisette, är du en hater? Hoppas inte. Eller kanske du är som jag, lite hobbyhater när saker och ting inte känns kul men oftast god och glad.
Vi får se. Tack för ordet!

Hanna sa...

Detta inlägg var lysande! Jag håller fullständigt med dig på fotbollspunkten. Fotboll är så enormt överskattat, jag menar visst för 50 år sedan var det ett sätt för fattiga att ta sig fram, men nu har det ju blivit något helt annat. Humorlösa trista människor som tar sitt "jobb" på alldeles för stort allvar, och inte inser att detta imperie är i nedförsbacke.

När skandalerna duggar tätt, allt fokus är på pengar, och humorn är borta - ja, då är det ett tydligt tecken på att detta imperie (fotbollseran) är på väg att falla. Hårt. Fotbollsspelare får man ju inte kritisera, nej, för det de åstadkommer är ju så himla viktigt för...??? Huliganerna??

Anonym sa...

Tack grå hunden !
Du försvarar allas vår rätt ( djur som människor ) att finnas i den här världen. Det är väl knappast Schulmans fögderi som ska avgöra den legitimiteten.

Jakob sa...

Det är äckligt vad alla är oinsatta..