söndag 9 september 2007

Chefen

Jag har en kommentator som kallar sig chefen och som talar om hur tråkig jag är. Inte utan att jag håller med. Men inte vill jag förgifta "chefens" tillvaro, så möjligen kunde han göra sitt liv lite drägligare genom att låta min blogg vara ifred. Den tränger sig inte precis på.
Åt förresten lunch idag med en riktig chef. Han var min chef i 18 år av och till. Mot chefer är man ju lite bussigare än mot andra. Lite artigare. Nu - när vi inte har den relationen längre är vi fortfarande snälla och artiga - men av helt andra skäl. Vi tycker väl helt enkelt om varann, och är snälla bara därför. Och omtänksamma. Har sett varandra bli lite tilltufsade på vägen. Som man ju blir. Och sett varann gå vidare.
Om det finns det något försonande med att bli urgammal, så är det att få möjligheten att bara tycka om någon, alldeles utan rädsla eller avsikt. Och visa det.
Det har varit en bra dag.

11 kommentarer:

Linda sa...

älskar dina inlägg =)Lika kul varje gång ett nytt har kommit. Tack !!

Anonym sa...

Ja visst är det märkligt, människorna som bara går in för att uppsöka och racka ner!
Sedan så tror jag ju att den där möjligheten att tycka om utan rädsla eller avsikt och visa det, det kan man göra relativt enkelt långt innan man blir urgammal! :-)
Hoppas morgondagen din blir lika bra...
//Elvina

lovely_godiva sa...

Fantastiskt fint inlägg. Det är skönt att försonas med att tiden går, när man känner att man lär sig något ibland på vägen.

chefen sa...

Nämen? Behöver jag inte besöka den här sidan? Tänk så många som vill påpeka för mig var jag får lov att vara och vad jag mår bäst av. Det är ju så att det roar mig att se vilka nya bottennivåer The Stolpskott kan närma sig. Så jag blir kvar. Sorry.

Erika sa...

Hej!
Jag tycker att du ska plocka bort chefen från kommentatorsfältet eftersom vi som läser din blogg får rabies varje gång hans kommentarer kommer upp. Han förpestar vår värld på alla sätt. En liten hatare som inte förtjänar ens en sekund av tanke.

Blocka honom. Du behöver inte ha ja-sägare på din blogg - men hatare är ju helt bisarrt. Han har gjort det till en sport att kritisera på ett hjärnlöst sätt utan att ha läst dina inlägg. Fullsändigt obegriplig (eller egentligen mycket begriplig: han är en vit liten nazze som sitter i Trångsund och slåss mot ALLT eftersom han själv inte lyckas vara behövd. Någonstans. Av någon).

Anonym sa...

Det är helt otroligt vad folk kan lägga sin energi på märkliga saker, iofs precis som han/hon säger är det hans/hennes ensak ... men man kan ändå inte låta bli att undra varför! Finns det verkligen inget annat denna person kan göra med sin tid och sitt liv? Måste vara outhärdligt att vara så fylld av hat hela tiden. Get a life!!

Lisa sa...

Jag tycker du skriver fantastiskt. Dina inlägg gör mig glad.

Anonym sa...

Du är en härlig person tycker jag. Ödmjuk är alltid bäst, både mot sig själv och andra..

Anonym sa...

det roliga är motsägelsen. "jag tycker din blogg är tråkig och det roar mig"

Anonym sa...

Hur blev sylten? Har Du lika skitigt i köket, som Du hade nere i Smyge, skulle jag inte vilja smaka. Garvar, när Din son utbreder sig. Har han sagt något om nerpissade sovrum och sängvätande? Hans bröder kan väl "komma ut", i så fall. Du fick i vart fall ett välstädat hus och vi fick en helt ny syn på "TV-Tokar".

Dr S sa...

Jesus....
Det här är första gången jag är inne på din blogg så jag kan omöjligt bedöma hur tråkig du är. Men säg att jag hade läst din blogg och skapat mig ett intryck av att du är tråkig... Inte fan skulle jag ägna tid åt att racka ner på dig för det. Min tid är alldeles för dyrbar. Läs bloggar du gillar istället chefen.